JBL Akvárium vízszűrő

(24 termék)

Napjainkban az akváriumok nemcsak a dekoráció és a valódi kikapcsolódás eszközei, hanem a mindennapi stressztől való megszabadulás forrásai is lehetnek.... Mutass többet

Paraméterek

Szűrés
A belső szűrők aszerint különíthetők el, hogy hogyan szűrik a vizet:

Motoros akváriumszűrők - ezek egy szivattyút és egy szivacsot vagy más szűrőbetétet tartalmaznak a fedél alatt elhelyezve; tisztításkor a szűrő könnyen kihúzható anélkül, hogy a szennyeződés az akváriumba kerülne.
Szivattyúfejek - ezekre egy biológiai anyagot helyezünk, amely nagy szűrési kapacitással rendelkezik; a hátránya, hogy nagyon nehéz tisztítani, mivel a szennyeződés nagy része visszakerül az akváriumba.
Szivacsszűrő - más néven légszűrő. Ezek kis szivacsok, melyek egy, az akváriumon kívüli légpumpához csatlakoznak, kis akváriumokba alkalmasak, de kissé zajosabbak.

Szűrőanyag
Minden akváriumszűrő szerves része. Leggyakrabban kék vagy fekete habszivacsot, fehér vattát vagy kerámia gyűrűket használnak szűrőanyagként, főként alacsonyabb áruk miatt. Azonban nagy porozitású, laza lyukacsos anyagok is alkalmazhatók. Ez lehetővé teszi, hogy hasznos baktériumok telepedjenek meg bennük, és megtisztítsák a vizet.

Hab, biomolitán
Általában kék, fekete, zöld vagy sárga színű. A biomolit különböző durvaságokban kapható, és több évig kitart.

Kerámia gyűrűk és gyöngyök
Ha biológiai szűrést szeretne, a kerámia gyűrűk vagy gyöngyök ideális megoldást jelentenek. Nagyon porózusak, ezért sok szennyeződést tárolnak.

Műanyag szegmensek
Ezek nagyon olcsók, viszont nem képesek az összes szennyeződést felfogni. Ráadásul gyakrabban kell cserélni őket.

Aktív szén
Habhoz, vattához vagy szivacshoz adják. Elsősorban az ammóniát szívja fel, de nem kell állandóan az akváriumban lennie. Csak az akvárium végső tisztítására alkalmas.

Zeolit
A zeolit egy ásvány, amely üregekkel és járatokkal rendelkezik. Sokkal nagyobb szűrő hatása van, mint a homoknak. Több hónapig kitart, vagy megtisztíthatja 10%-os sóoldatban, és újra felhasználhatja. Háromféleképpen tisztítja a vizet:

  • Fizikai részecskéket rögzít
  • Elnyeli a szennyező anyagokat
  • Kémiailag tisztít a kalcium-, magnézium- és nátriumionok gazdagságának köszönhetően

Szinterezett üveg
Porózus, ezért nagyon hatékony. A biológiai szűrés abszolút listavezetője. Drágább, azonban rendkívül sokáig kitart.

Szűrőgyapjú
Ez egy szálas anyag, amelyet utolsó rétegként használnak. A legkisebb szennyeződéseket is felfogja.

Skimmer
A vízszintes szennyeződésgyűjtő vagy skimmer gondoskodik az akvárium felszínén lévő szennyeződések, például ételmaradékok, növények vagy zsírfoltok eltávolításáról. Ezek a szennyeződések akadályozzák a vízgázok levegővel való cseréjét. Az oxigén azonban nagyon fontos a szűrőbaktériumok és az akváriumban élő állatok számára.

Kétféle szkimmer létezik:

Külső szűrőhöz való csatlakoztatás - a szkimmer a bemeneti tömlőre csatlakozik, majd a vizet a felszínről szívja be.
Motoros szkimmer - akkor hasznos, ha nincs külső szűrő; ez a típus a felszín alatt helyezkedik el, és így szívja fel akvárium felszínéről a vizet; a motoros szkimmer készülhet műanyagból, fémből vagy üvegből.

Még nem vásárolt megfelelő akváriumot? Az akvárium kiválasztásáról szóló útmutatónkból megtudhatja, milyen paraméterek alapján választhatja ki.

Vízmennyiség és áramlási sebesség

  • Akvárium térfogata
    A szűrő kiválasztásakor az akvárium méretét is figyelembe kell venni. Mindig jobb egy nagyobb akvárium szűrőt választani, mint egy túl kicsit. Ha például egy 100 literes akváriumot vásárol, akkor a szűrő térfogata körülbelül tíz liter legyen, a minimum azonban 5 liter. Egy egyszerű alapszabály érvényes: 1 liter szűrés 10 liter akváriumi vízre vonatkoztatva.

  • Vízáramlási sebesség
    A gyakorlatban olyan szűrőt kell választani, amely óránként az akvárium térfogatának ötszörösét képes szivattyúzni. Ha azonban csak egy hal él az akváriumában, akkor egy alacsonyabb kapacitású és kisebb méretű szűrő is megfelel.

45 698 Ft-tól
7 ajánlat
68 556 Ft-tól
7 ajánlat

Akvárium vízszűrő vásárlási útmutató

11 990 Ft-tól
3 ajánlat
38 800 Ft-tól
5 ajánlat
16 313 Ft-tól
4 ajánlat
25 138 Ft-tól
4 ajánlat
89 990 Ft-tól
7 ajánlat
9 118 Ft-tól
2 ajánlat
19 990 Ft-tól
3 ajánlat
35 159 Ft-tól
6 ajánlat
7 290 Ft-tól
2 ajánlat
1 490 Ft
pepita.hu
Termék részletek
4 190 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
4 690 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
3 490 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
4 490 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
2 590 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
14 990 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
3 190 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
35 490 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
8 590 Ft
okosgazdi.hu
Termék részletek
2 990 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
2 990 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek
3 290 Ft
centrumzoo.hu
Termék részletek

Akvárium vízszűrő vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.